Jul och Nyår!

Ja jag vet att jag knappt skriver något men jag kommer inte ut på internet hemma så det så! Och min mobil laddare gick av efter julafton såklart så har inte haft telefon förräns inatt, tur man har en händig karl ;)



Kort summering:

Julafton : Jobbade 9-13, sen hem till Tommys familj och fira jul! Gick till kyrkan och missade början av Kalle Anka =( Annars väldigt trevligt! Konstigt men trevligt!

25.e : Åker hem till Farmor och Farfar med bilen i snöstorm, max 60 km/h och en Rexibajs med, framme efter 10 timmar... 

26.e : Åker hem till mamma o pappa och firar jul med faster m familj, farmor o farfar, Annsi och Vincent (katt), Morfar o Evy, Nathalie såklart!!! Fira pappa som fyllde 49 och så kom jultomten 2 gånger =D !!! Äntligen JUL!!! UNderbart att träffa alla, synd bara att de blev så kort!

27.e : Åker hem igen, nu bara 9 timmar... Brukar ta 6 timmar i vanliga fall!

28-30.e : Jobb jobb jobb...

31.a : Upp kl 5 och åker till flygplatsen för att fira Nyår hemma !!!! =D Jaaa skönt som tusan! Rexibajs är på hyttan med Tommys föräldrar! Benke, Gunilla, Morfar och Evy äter middag här nu =) Kusin med flickvän och bebis Jonna kom och hälsa på! Köpt lite kläder, kan inte låta bli nör man jobbar på Barnavdelning haha!


Nej nu är de Grevinnan och Betjänten för hela slanten! Nyss sett på Galenskaparna - Jul! Om ni inte sett den, gör de helt underbart! Nu har jag haft riktig jul och nyår =D Glad som en ja så glad en Rosie kan bli !



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR FOLKENS!!!!!!

4 advent och helt førjævlig

kænmner jag mig. dunderførkyld! næsan rinner, øgonen tåras, hostar som kråka, nyser hela tiden, ont i halsen och ingen ork. sov till 12 nu och tommy væckte mig innan han gick på jobbet, han hade dammsugit och dragit upp persienerna men jag somnade om fort. vattnet i kranen på badet ar frysit till is! men toan och duschen fungerar. annsi sa att det hænde førra året också. suck på de! sov med mysbyxor, t-shirt, ullfilt och tjockt tæcke inatt igen. de drar via golvet så de blir svinkallt!



sitter nu i soffan med lite lætt huvudværk och har skidor på svt1 (vana från barndomen), lyssnar på peter jøbaks julskiva. såg honom førra året med tommy, hans moster och man. får verkligen hærliga goda minnen tillbaka från den skivan =) vi bodde i vår kællarlægenhet, slet som fan med jobb och rækningar men på kvællarna nær vi skulle lægga oss så lyssnade vi på denhær skivan, høll om varandra och var så lyckliga att vi træffat varandra! var ganska mysigt dær på julen, blev lite som hyttekænsla med julpynten = sommarstugakænsla.




jaha då ær de 4 advent idag. rex drog ned min fina adventsstake i vit træ så den sprak på 4 ljushållare! ska køpa lim idag och nytt ben till gubben, han har redan ætit upp 3 stora ben på 3 veckor. men de ær bara bra før då håller han sig lugn och biter inte på mig heheheh! han får sina småryck nær vi ær ute på vissa stællen då han ska leka med mig och jag blir så førbannad nu nær jag har ont i handleden, såklart att han ska bita och dra i den handlenden jag stukat! førbannade hundjævel! men de går øver rætt fort som tur ær =)



nej dags att smørja in handen med antiinflammatorisk gele!





ha en vældigt fin 4 advent !

nu ær de jul igen

oj jævlar vad många som kikar in hær! haha trodde jag inte! har inte haft lust eller ork att skriva blogg på några dagar nu, vet inte varfør.


 nu skriver jag inte med store bokstæver eftersom rex, det jævla aset, drog till nær vi var ute och fixade en stukning i vænster handled så jag kan knappt røra tummen och pekfingret + en inflammation som jag haft 2 veckor innan.... sjukskriven till måndag och ær de inte bættre så blir de længre. gør førbannat ont i hela handen och upp till axeln. fan jag ær så trøtt på min handled nu. turnuslækaren trodde først att 2 senor gått av men sen kom hans handledare och skickade hem mig och blir jag inte bættre så ja får jag komma tillbaka...


det går fint med rex førutom en sak. han leker gærna med mig och nær han leker så biter han mig i armen. drar i armen (såklart mest i vænster arm) och hoppar på mig. står han på bakbenen ær han høgre æn mig, jag ær 162 cm. jag har haft blåmærken øver hela armarna så jag har fått gå med långærmade trøjor på jobbet før folk tror jag blivit misshandlad eller gjort illa mig sjælv hahaha! men jag har faktiskt bitit tillbaka så han har lugnat ner sig med de nu =) jag har helt allvarligt fajtats med honom dær jag bitit han i ørat, nypt han hårt i jumsken, tryckt ner tummarna bakom framtænderna på honom før att han ska sluta. och de har han faktiskt gjort vilket gør mig øverlycklig! fick tips om de från en djurbutik før så gør hundar nær dom leker, biter varandra tills de gør ont før då slutar dom eftersom de inte ær roligt længre. eller han ær mycket bættre nu. nu ær de inte 10 min 10 gånger om dagen utan 1 gång ca 2 min, och det mina vænner ær jævligt bra, går åt rætt håll !


 
 

ska be tommy lægga in bilder på min facebook dær jag och rex myser så får ni som ær vænner med mig se honom, han ær værldens finaste! och många på gatan stannar  mig och sæger de också! 2 reaktioner som jag jæmt får med rex ær :


"åh så nydelig bikkje, så fott och pen!!" = "gud vilken fin hund, så fin han ær!!"


"åh fyfan så svær han ær, klarar du av honom?" svær = stor


jepp han ær stor och stark men ja jag klarar av honom utan problem! han går alltid løs med tommy och nu har jag børjat slæppa honom också, så stolt jag ær alltså! han skæller aldrig, leker jætte fint med andra hundar och ær aldrig mer æn 5 m undan! min lilla rexibajs!!! tænk att han ær min verkligen =)





jag bakade pepparkakshus før någon vecka sen. det brakade ihop totalt 2 dagar senare. jag bakade pepparkakor før någon dag sen blev lite før mjuka, lite før brænda och ingen vacker syn alls, dock ætbara. jag ska sluta tro att jag kan vara i julkøk o baka før de går åt helvete i alla fall!




om en vecka ær jag hemma i sverige. kænns konstigt att inte fira jul hemma men de ska nog bli mys ændå =) skønt att konma hem några dagar men bilturen kommer bli før jævlig om de ska bli såhær halt och snøigt!!! men de ær de vært, hoppas jag... hihihi!


ok nu åt något annat. vi har ca 15-20 minus ute nu! tror ni jag fryser arslet av mig nu eller?! ska tænda i brasan efter att jag møtt tommy med rex på hans sista runda. och koka gløgg och mysa =) uh, måste børja dra mig ut snart.... det lockar inte speciellt mycket med ond handled och superkyla ute! ska førsøka skriva lite mer =)


ok god natt och ha de bra

Bættre sent æn aldrig sægs de

NU har vi faktiskt lite julpynt uppe! Hahaha kom på de igår kvæll att det ær ju fan snart 3 advent och vi har inget julmys alls! Men nu har vi handlat lite så nu børjar de bli jul hær också =) Det brinner 2 røda ljus i vår vita adventsstake før att det ska bli lite jæmt hahaha!
Pepparkakshus gjorde jag igår också, katastofalt. Gick sønder hela tiden så jag fick "renovera" kanske 10 gånger! Men de står upp iaf =) Ska pynta det imorn kvæll med Tommy !


Ja jævlar, inatt gick brandalarmet kl 4:44.... Hunden skæller, Tommy var uppe och kolla på tv och røkte och tror de ær han som satte igång de och jag vakna till och fattade ingenting! Hoppa upp och sa till Rex som duktigt nog slutade skælla fast de pep som in åt helvete høgt! Visade sig att de var 2 tjejer som røkt nede i kællaren. Hur får man bli så idiotisk?




Jag ær så stolt øver Rex alltså! Han har kommit till oss och varit hær 1 vecka och lyssnar så bra på oss nu! Han var lite otrygg i børjan men de ær inte konstigt, han var ju øver 1 år hos sin førra ægare. Men han lyssnade inte lika mycket på mig som på Tommy så nu har jag tagit tag i det på riktigt! Jag ær ute mer med honom och pratar annorlunda och har annat kroppspråk nu æn førut. Och det ær en sån stor skillnad, Tommy sa det igår att jag gjort ett vældigt bra jobb med honom =) Ska bestælla dressyrkurs ændå før att vara på sækra sidan.




Sitter i soffan nu med tænda røda ljus øverallt, nya julblommor (ni vet dom dær julstjærnorna? hatar dom efter att mamma sa att før att få fram den røda færgen så prøvade dom olika færger på kaninøgon. Aldrig haft de tidigare men Tommy ville ha och hade inte hittat något om de på nætet), amarylissblomma och tulpaner! Luktar pepparkakor av huset och Rex snussar vid sin filt =)


Ja jag ær lycklig!


Det går så fint!

Før dom som undrar hur de går med hunden så går de vældigt bra! Han ær så duktig =D Lite før morgonpigg bara och væcker oss runt 8! Man mærker att han slappnar av och att det ær hær han bor, vi ær hans familj och flock nu =) Hærligt o ha en familj! Lilla RexiBajs!!!



Fortfarande inget julpynt... Har verkligen ingen julkænsla någonstans. Tråkigt før jag vill ha de men vi ær lite oeniga jag och Tommy också... Jag vill ha røtt, guld och vitt. Tommy vill ha svart och lila. Ja jag vet varfør ens diskutera nær julen ær røtt, guld och vitt!!! Men han vill ha en svart julstjærna i fønstret och lila adventsljus. Thats it. Rolig jul, synd før honom att det inte kommer bli så hahaha!!



Dags før lite fisk och grønsaker, sen middag idag men inte varit hungrig innan.


God natt och sov gott